Tilbake til alle arrangementer

NÅ: Malin Broman

  • Sentralen Øvre Slottsgate 3 0157 Oslo Norway (kart)

Ensemble Allegria inviterer til store musikalske opplevelser når den svenske stjernefiolinisten Malin Broman gjester orkesteret som solist og kunstnerisk leder. Hun har for anledningen satt sammen et spennende program med blant annet en norsk førstegangsopførelse av Britta Byströms fiolinkonsert Im Freien. Videre blir det musikk av den finske komponisten Einojuhani Rautavaara og ikke minst en orkesterversjon av Johannes Brahms’ kvintett no. 2, her i versjon for strykeorkester.

Medvirkende

Malin Broman, solist og kunstnerisk leder / fiolin

Ensemble Allegria

Program

Britta Byström: Im Freien, fiolinkonsert

Einojuhani Rautavaara:  Adagio Celeste

Johannes Brahms: Kvintett no. 2 op. 111 (orkesterversjon)

Malin Broman

Fiolinisten Malin Broman er svært etterspurt som solist, kunstnerisk leder, kammermusiker, lærer og orkesterleder.

Malin Broman har siden 2008 vært konsertmester i Sveriges Radios Symfoniorkester og er i dag svært etterspurt som musikalsk leder. Som gjesteleder har hun blitt invitert til å opptre med bl.a. London Symphony Orchestra, Mahler Chamber Orchestra, Philharmonia Orchestra og Chamber Orchestra Orkester i Europa, Tapiola Sinfonietta, Scottish Ensemble, Nordic Chamber Orchestra, Västerås Sinfonietta, Trondheim Soloists, Lapland Chamber Orchestra og ACO Collective (Australia). Fra 2015-2020 var Malin kunstnerisk leder for Musica Vitae Chamber Orchestra og fra 2019 har hun holdt stillingen som kunstnerisk leder for Ostrobothnian Chamber Orchestra i Finland.

Malin har også en vellykket solokarriere. Høydepunkter inkluderer opptredener med Gøteborg Symfoniorkester, Copenhagen Phil, BBC Scottish Symphony, Academy o St Martin-in-the Fields og Swedish Radio Orchestra, og jobber med dirigenter som Neeme Järvi, Andrew Manze og Daniel Harding.